Colegiul Național ,,Petru Rareș” este cetatea desăvârșirii noastre umane

Daca doriţi să postaţi un mesaj este obligatoriu ca acesta să conţină numele şi prenumele vostru.În cazul în care o sa doriţi să postaţi un articol, aveţi idei pentru o eventuala activitate extraşcolară sau proiect, trimiteţi un e-mail . Vă mulţumim!

joi, 20 ianuarie 2011

Castigatorii din cadrul concursului ,, Eminescu inca mai traieste" sunt:

Recital poezii M.Eminescu:
I.  Croitoru Mara- Colegiul National ,,Petru Rares";
II. Hreniuc Adrian Ionut- Scoala Generala Nr.8;
III.Spatariu Alina- Colegiul Tehnic ,,Alexandru Ioan Cuza";

Sectia creatie proprie:
I.  Teliban Andreea- Colegiul National ,,Petru Rares";
I.  Carja Mihai- Colegiul National ,,Stefan cel Mare";
II. Tihan Alexandra- Madalina Colegiul National ,,Petru Rares";
III.Gherman Andreea- Colegiul National ,,Stefan cel Mare";

Juriul a fost format din:
Doamna profesoara Horga Jeana
Doamna profesoara Ilisei Gabriela
Taranu Sabinne -eleva in clasa XI-a H

De asemenea multumim Librariilor Alexandria.
:D

CSE

O parte din participanti/organizatori din cadrul concursului "Eminescu încă mai trăieşte" din 14.ianuarie.2011.

Mai jos veti gasi planurile noastre din cadrul acestui an scolar. Sper sa fiti incantati si sa va implicati cu drag. Accesand blogul Consiliului Scolar al Elevilor veti fi pusi la curent cu tot ce se intampla in cadrul CSE Petru Rares. ENJOY! :D
Si pentru ca ne-am intors din vacanta pentru o vreme si Consiliul Scolar al Elevilor CNPR s-a reintalnit, m-am gandit sa va tin la curent cu ce s-a discutat si ce activitati vor avea loc pe parcursul acestui an scolar. Sper ca veti fi incantati :D.

O prima activitate care a avut deja loc la Colegiu National ,,Petru Rares" a fost deschiderea oficiala a Cenaclului  Literar Regional ,,Ei au fost dar mai sunt inca".În cadrul acestui program a avut loc  şi activitatea intitulată "Eminescu încă mai trăieşte". Au fost invitaţi elevii claselor V-XII, care au dorit să recite poezii ale marelui poet Mihai Eminescu dar şi creaţii proprii în poezie. Cele mai frumoase creaţii au fost premiate în cadrul festivităţii în urma deliberării juriului format din cadre didactice şi elevi. In urmatoarele zile vor fi postate fotografii/clipuri video din cadrul activitatii.  

 Urmatoarea activitate pe care o asteptam va avea loc de Valentines Day (14-24 februarie) . Elevi din cadrul CSE, dornici sa-si faca colegii fericiti, vor face o urna in care elevii vor putea lasa bilete/felicitari/plicuri pe care vor fi scrise numele si clasa elevului la care acestea vor fi duse. Deci, daca doriti sa va aratati dragostea pentru o persoana intr-un mod deosebit, acesta este momentul perfect !  <3

Si pentru ca ne vom bucura de sosirea primaverii, ne-am gandit ca ar fi frumos sa impartim martisoare/felicitari/ cadouri printre elevi/profesori/prieteni/persoane dragi etc. Activitatea va consta in confectionarea de martisoare si felicitari specifice lunii precum si deschiderea unui targ de felicitari si martisoare(1 martie). Speram ca veti fi incantati si ca ne veti ajuta cu drag in derularea activitatii. Momentan trebuie sa asteptam sa vina primavara :D:D.

In zilele noastre sa fi ECO e un lucru foarte important. De aceea CJE s-a gandit sa demareze un proiect in care fiecare liceu din judet va planta arbori marcati cu CSE, in pauza mare, la aceeasi ora. Se vor face fotografii care vor intra automat in concurs. Actiunea va avea loc pe data de 22 aprilie (ZIUA PAMANTULUI), iar pe 1 iunie va avea loc premierea fotografiilor castigatoare. Vor fi plantati peste 5000 de arbori in aceeasi zi!!! PLANETA NE VA FI RECUNOSCATOARE ! B-)


Pentru ca toata lumea ar trebui sa stie de CJE, un post de radio ar fi o metoda extraordinara de promovare. Se va incerca crearea unei emisiuni lunare/saptamanale care sa difuzeze un program pentru tineret. Acest lucru este de asemenea o oportunitate pentru elevi de a acumula experienta in domeniul radio. ON AIR !

Toata lumea este super incantata cand se vorbeste despre saptamana Elev- Profesor. Asta vom incerca si noi sa facem in cadru CNPR. Va fi o saptamana FARA CATALOG, in care vor avea loc competitii sportive intre elevi si profesori, schimburi de experiente elevi in pielea profesorilor si profesori din nou elevi, activitati artistice (piese de teatru elevi si profesori, muzica, dans, poezie etc.). Aceasta activitate va avea loc intre 10-14 aprilie. Speram ca toata lumea va fi incatata si va astepta saptamana Elev-Profesor din urmatorul an. :D:D:D
 
Una din cele mai importante activitati din cadrul CJE, dupa parerea mea si nu numai, este ,,CJE DAY". Pe data de 1 iunie, in Parcul Central, Suceava elevi din judet isi vor avea libertatea de a se manifesta artistic (expozitie de poze, picturi, desene, auditii muzicale, caricaturi). In acest mod se vor promova talentele Sucevene. SA FITI PREZENTI !!!

Esti biker, skater, roller, graffer? Daca nu esti, nu-i nimic ! Urban Contest-ul din data de 11 iunie, organizat de CJE, este sansa ta de a incepe sa apreciezi sporturile urbane. Vei putea sa murdaresti un perete dupa placul tau, sa incerci sa "dai un ollie", un "bunny hop" sau orice altceva iti trece prin cap.Tot ce trebuie sa faci este sa fi prezent ! SO, BE THERE!