Colegiul Național ,,Petru Rareș” este cetatea desăvârșirii noastre umane

Daca doriţi să postaţi un mesaj este obligatoriu ca acesta să conţină numele şi prenumele vostru.În cazul în care o sa doriţi să postaţi un articol, aveţi idei pentru o eventuala activitate extraşcolară sau proiect, trimiteţi un e-mail . Vă mulţumim!

miercuri, 30 ianuarie 2013

Spune NU violentei!

Cu ocazia Zilei Mondiale a Non-Violentei in Scoli, astazi, 30.01.2013, Consiliul Scolar al Elevilor Petru Rares in parteneriat cu organizatia "Salvati Copiii" si cu Inspectoratul Judetean de Politie a organizat o actiune in cadrul campaniei "Nu lasa violenta sa te transforme intr-un infractor!" ce a avut loc in aula liceului intre orele 10 si 11. 
Actiunea a vizat prevenirea violentei in mediul scolar, obiectivele acesteia fiind informarea elevilor cu privire la comportamentele agresive, violente, consecinte si mecanisme concrete de prevenire. De asemenea, li s-a adus la cunostinta elevilor despre raspunderea penala a minorilor.
Toate acestea au fost sustinute prin prezentarea filmului educativ "Cheia este la tine!". 






Speram ca aceasta actiune a avut un oarecare impact asupra celor prezenti. 

miercuri, 23 ianuarie 2013

PETRU DEZBATE!

Astazi, 23. 01. 2013, in aula colegiului nostru a avut loc, cu sprijinul Consiliului Scolar al Elevilor " Petru Rares" 
Suceava, un meci demonstrativ de dezbateri avand ca motiune "Acest parlament considera ca descarcarea materialelor piratate de pe internet este imorala". Meciul a fost jucat de catre doua echipe de la Colegiul "Alexandru cel Bun" Gura Humorului in parteneriat cu Consiliul Scolar al Elevilor din liceul respectiv ce a manifestat un extraordinar interes pentru o astfel de actiune. 
Aceasta idee a venit in urma dorintei de a se intemeia in liceul nostru un club de dezbateri. Ei bine, pregatirile
au inceput si speram ca pana la mijlocul lunii martie sa facem o deschidere oficiala a clubului.
Pana atunci, aveti verde la inscrieri, iar acestea vor consta in a trimite o scrisoare de motivatie in care sa fie specificate motivele pentru care tu doresti sa faci parte din acest club. 

Termenul limita este vineri, 25. 01. 2013
Oameni de contact:
Dimineata:     Maria Gavrilovici  ( sala 24)
Dupa amiaza: Tudor Gaitan       ( sala 42)
                     Daniela Bejinariu  ( sala  9)