Colegiul Național ,,Petru Rareș” este cetatea desăvârșirii noastre umane

Daca doriţi să postaţi un mesaj este obligatoriu ca acesta să conţină numele şi prenumele vostru.În cazul în care o sa doriţi să postaţi un articol, aveţi idei pentru o eventuala activitate extraşcolară sau proiect, trimiteţi un e-mail . Vă mulţumim!

luni, 11 februarie 2013

Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor


Elevii din România își aleg noul lider

În perioada 7-10 februarie 2013, s-a desfășurat la Galați, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Galați, al Universității Dunărea de Jos și al altor parteneri educaționali, Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor. Lucrările au început în dimineața zilei de 8 februarie, în prezența dlui. prof. univ. Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale, precum și a altor reprezentanți ai Guvernului și ai autorităților locale.

În cadrul evenimentului a fost prezentat raportul de activitate pentru anul 2012, au avut loc alegeri pentru funcțiile de Președinte, Secretar al Departamentului Organizare Internă și Secretar al Departamentului de Comunicare și Educație, dar și dezbateri pentru stabilirea strategiei și direcțiilor de dezvoltare ale Consiliului Național al Elevilor pentru anul 2013. Candidații pentru funcția de președinte a Consiliului Național al Elevilor au fost Teodor Blidaru (Rîmnicu-Vâlcea), Călin Cociș(Sibiu) si Iulia Miron(Cluj), Iulia Miron fiind aleasă de către membrii Adunării Generale pentru funcția de președinte al Consiliului Elevilor cu un numar de 16 voturi din 45.

La eveniment au fost prezenți peste 200 de elevi, reprezentându-și colegii din toate județele țării, care au lucrat în diverse ateliere tematice pentru analiza realității școlare din România, conștientizarea importanței parteneriatului educațional și afirmarea rolului de structură consultativă pentru ministerul de resort.

Alegerea noului președinte al Consiliului Național al Elevilor a încheiat procesul electoral al elevilor. Primele alegeri din cadrul substructurilor au avut loc în luna octombrie, atunci când elevii și-au ales prin vot direct reprezentanții la nivelul unităților de învățământ, urmând ca o lună mai târziu, Consiliile Județene ale Elevilor să-și aleagă reprezentanții la nivel județean. Conferințele celor opt Consilii Regionale ale Elevilor au avut loc în luna decembrie 2012, în cadrul cărora au fost desemnați vicepreședinții structurii.

Consecvenți principiului reprezentativității, la finalul lucrărilor Adunării Generale - care au fost transmise live prin intermediul  platformei suport a organizației, www.wedu.ro - și al căror rezumat a fost prezentat zilnic ,  elevii se vor întoarce în structurile școlare din care fac parte unde, alături de colegii lor, vor iniția și desfășura activități  în conformitate cu direcțiile de dezvoltare organizațională stabilite.


Despre Consiliul Naţional al Elevilor
Consiliul Naţional al Elevilor din România a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 21.06.2010.
Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local şi naţional, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.
Consiliul Naţional al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării şcolii și încurajării relaţiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.

 Despre delegaţia Sucevei
   În ce privește delegația cu care județul Suceava s-a prezentat la Adunarea Generală a C. N. E. , aceasta a fost formată din Lazarec Ionuț- Adrian (președinte CJE Suceava) , Costea Loredana (vicepreședinte CJE Suceava) , Ileana Lavinia (director departament Avocatul Elevului) și Găitan Tudor (vicepreședinte CJE Suceava) . Respectivii au participat activ la toate activitatile A.G. , urmând să disemineze informațiile acumulate atât la nivel județean cât și la nivel școlar.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu