Colegiul Național ,,Petru Rareș” este cetatea desăvârșirii noastre umane

Daca doriţi să postaţi un mesaj este obligatoriu ca acesta să conţină numele şi prenumele vostru.În cazul în care o sa doriţi să postaţi un articol, aveţi idei pentru o eventuala activitate extraşcolară sau proiect, trimiteţi un e-mail . Vă mulţumim!

joi, 16 mai 2013

Elevii suceveni vor să fie reprezentaţi în consiliile de administraţie ale şcolilor

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) organizează vineri, începând cu ora 14.00, Adunarea semestrială a CJE, în cadrul căreia are loc dezbaterea realizată cu scopul reprezentării elevilor în cadrul Consiliului de Administraţie din unităţile de învăţământ şi al dreptului de vot al acestora. Dezbaterea face parte din proiectul naţional „CINE votează?”. Potrivit preşedintelui CJE, Adrian Lazarec, dezbaterea va avea loc la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, unde vor participa elevi, profesori şi directori, factorii decizionali implicaţi în sistemul de învăţământ al judeţului Suceava.
Scopul acestor dezbateri, este obţinerea dreptului de vot al reprezentantului elevilor pentru a transparenta şi eficientiza sistemul educaţional din România şi pentru o mai bună cunoaştere a nevoilor, dorinţelor, aşteptărilor pe care le au elevii în ceea ce priveşte conducerea instituţiei de învăţământ din care fac parte. 
De asemenea, membrii CJE vor derula ample campanii pentru obţinerea cât mai multor semnături şi vor înainta ulterior un draft cu propunerea integrării dreptului de vot în C.A. al reprezentantului elevilor, draft ce va fi înaintat Ministerului Educaţiei Naţionale, Camerei Deputaţilor şi Senatului României.
Consiliul Naţional al Elevilor din România a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.
Consiliile Elevilor sunt structuri care apără interesele elevilor la nivel local şi naţional, promotori ai dezvoltării unui climat de învăţare şi cunoaştere, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.
Consiliul Naţional al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării şcolii şi încurajării relaţiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.
Irina Bucşinescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu